Defensant Catalunya a Addis Abeba

VilaWeb
Redacció
25.11.2016 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’objectiu del Comitè per la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial és establir les estratègies més efectives per protegir el patrimoni, i preservar les expressions culturals amenaçades (rituals, actes festius, tradició orals, pràctiques relatives a la naturalesa, etcètera). Una delegació de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, liderada pel president Josep Viana, assistirà a l’onzè reunió del comitè, que se celebrarà a Addis Abeba entre el 28 de novembre i el 2 de desembre.

En la vigília de la inauguració (27 de novembre), l’ENS participarà en la Reunió General del Fòrum d’ONG Acreditades. Es tracta d’una plataforma de debat proposada per l’ENS el desembre de 2014, i que va viure la seva primera edició entre el 6 i el 13 de juny de 2015 a Barcelona. A efectes pràctics, les organitzacions no governamentals acreditades per la UNESCO són les responsables de traslladar a la realitat les decisions preses pe l’entitat. La seva importància, doncs, és capital perquè les decisions preses en les reunions cristal·litzin en accions tangibles.

L’ENS de l’Associacionisme Cultural Català és l’única ONG acreditada per la salvaguarda de la convenció del PCI de la UNESCO. En aquest paper, pot participar com a oient del Comitè intergovernamental. Malgrat no tenir dret a vot, la seva veu és escoltada atentament en l’elaboració dels plans de salvaguarda i la inclusió de candidatures a la Llista representativa.  Aprofitant aquesta avinentesa, l’ENS representarà l’associacionisme cultural al món i ajudarà incansablement les expressions culturals catalanes que volen ser considerades com a PCI de la Humanitat.
Més notícies com aquesta a Tornaveu, fent clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes