Íñigo de la Serna

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha destacat que el laude del govern dictat per Marcos Peña, l’àrbitre designat pel govern espanyol, ‘posa fi’ al conflicte dels vigilants dels filtres de seguretat a l’aeroport del Prat.

Tot destacant el seu caràcter ‘excepcional’, el ministre ha recordat que el laude és d’obligat compliment i ha dit confiar en la ‘responsabilitat’ de les parts perquè l’acatin i, d’aquesta manera, tornar la normalitat a l’aeròdrom català com més aviat possible. Sobre el contingut del laude, de la Serna ha assenyalat que se cenyeix de manera gairebé ‘literal’ a la proposta de mediació de la Generalitat que els treballadors van rebutjar en assemblea.

La principal diferència és la relativa a la qüestió salarial. A diferència del que proposava la Generalitat, el laude estableix que el complement de 200 euros en 12 pagues quedarà absorbit per qualsevol increment salarial que s’acordi en la negociació dels convenis col·lectius i que no es mantindrà inalterable com proposava la Generalitat. És a dir, si un conveni col·lectiu inclou un increment salarial de 100 euros, el complement del laude es reduiria també a 100 euros per tal que la suma final fos de 200.

De la Serna també ha informat que es mantindrà el dispositiu de reforç de la Guàrdia Civil durant unes setmanes per donar resposta a possibles pics de passatgers i garantir la seguretat dels usuaris de l’aeroport del Prat.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb