Junts podem anar molt més lluny

Fa vint-i-cinc anys que VilaWeb va començar a caminar. Ara, amb tota l'experiència acumulada, sabem que si aconseguim prou suport podem elevar la potència a 25 i fer el millor diari del món. Digital, català i en català. Ens ajudeu a fer-ho possible?

Doneu suport a VilaWeb

El ministre de Foment espanyol, Iñigo de la Serna, ha anunciat a València que el seu ministeri crearia la figura d’un coordinador tècnic per al corredor mediterrani, amb capacitat de decisió i d’interlocució directa amb els governs per on ha de transcórrer aquesta via.

Ha fet aquest anunci després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. Segons que ha dit, aquest coordinador serà nomenat aviat. Ara treballa amb el secretari d’estat d’Infrastructures i amb el president d’ADIF per determinar quin rang ha de tenir, però ja ha indicat que vol que sigui el cap visible de la infrastructura per demanar informació sobre com s’actua en un tram en concret.

Aquesta era una de les velles reivindicacions de la Generalitat, tal com ha reconegut el president Ximo Puig, que ha celebrat que es prengués en consideració la petició i ha demanat que comencés a actuar com més aviat millor.

Durant la reunió, Puig ha lliurat al ministre espanyol una agenda valenciana d’infraestructures que demana de prioritzar el corredor mediterrani, millorar el servei de rodalia i alliberar el peatge de l’AP7 l’any 2019. El cap del consell ha agraït el tarannà del ministre i ha demanat que es desbloquessin les inversions en matèria d’infrastructures per millorar la situació econòmica valenciana.

En la compareixença conjunta, el ministre De la Serna ha assenyalat que una de les seves prioritats és el corredor mediterrani i que hi havia trams amb graus d’execucions diversos, ‘però tots en execució’. El ministre ha manifestat la voluntat d’accelerar els terminis.

Sobre la figura del coordinador tècnic, ha dit que si no n’hi ha hagut fins ara no ha estat pas perquè el govern espanyol no hi hagi estat disposat.

De la Serna no ha volgut donar cap data concreta per a l’acabament de cap tram del corredor mediterrani. Ha dit que donaria terminis quan en tingués per no restar credibilitat al projecte, però ha garantit que hi havia ‘dedicació plena’ per part del seu ministeri.

A començament d’any, potser el 4 de gener, visitarà Catalunya, ha assegurat. Segons ell, intenta atendre totes les visites institucionals, sabent que hi ha una ‘lògica ansietat’ a les comunitats autònomes per traslladar-li les qüestions d’interès després d’un any de govern en funcions.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.