Quantes persones poden anar dins un cotxe en la fase 1 i en la 2?

  • Des de l'11 de maig les persones que viuen en una mateixa casa poden omplir totes les places d'un cotxe

VilaWeb
Redacció
28.05.2020 - 21:50

Els primers mesos de la pandèmia del coronavirus es van posar moltes restriccions a la mobilitat. És per aquest motiu que molta gent encara té dubtes sobre quantes persones poden anar dins un cotxe ara que ja som en fase de desconfinament. La normativa va canviar l’11 de maig, quan el BOE va publicar unes modificacions en les restriccions d’ocupació de vehicles privats, ha canviat la normativa.

Quantes persones poden anar en un cotxe?

Si les persones que pugen al cotxe viuen a la mateixa casa, poden omplir totes les places del vehicle. A més, en aquest cas, no cal que portin màscara dins el cotxe. Això afecta els automòbils fins a nou places.

En canvi, si les persones que van dins el cotxe no conviuen pas, només n’hi pot haver dues per cada fila de seients. Perquè, segons la normativa, cal mantenir la màxima distància entre els ocupants. A més, han de dur la màscara posada, atès que comparteixen un espai reduït. És a dir, en aquesta situació, en un cotxe de cinc persones hi podrien pujar, a tot estirar, quatre persones. Els ocupants haurien de deixar buit el seient del mig del darrere.

Aquestes normes s’aplicaran independentment de la fase en què es trobin els ocupants del cotxe.

I en furgonetes amb només una línia de seients?

En aquest cas, podran anar-hi només dues persones i cal que mantinguin la màxima distància possible i que portin màscara.

Quantes persones poden pujar en un taxi?

Tant als taxis com als VTC és prohibit d’ocupar el seient del copilot. Sí que és permès que vagin dues persones per fila a la resta del vehicle. És més, en poden seure tres a la mateixa fila si conviuen.

Poden anar dues persones en una moto?

Fins al canvi de normativa, no es podia portar ningú a la motocicleta. Ara els conductors de motocicletes amb dues places homologades sí que poden portar un acompanyant. Amb algunes condicions: totes dues persones han de dur un casc integral amb visera i han de posar-se la màscara, amb l’excepció que visquin en la mateixa casa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any