finançament

El ple de les Corts ha aprovat avui la proposta de modificació de la constitució espanyola per la reintegració del dret civil valencià, amb els vots a favor tant dels partits del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) com del PP i el refús de Ciutadans i Vox.

Després de les sentències en contra del TC a normes valencianes – règim econòmic matrimonial, custòdia compartida i unions de fet -, el parlament demana la modificació de la disposició addicional segona com a ‘via dels valencians en defensa de l’autogovern’, amb l’objectiu de garantir igualtat de condicions respecte a comunitats amb tradició foral.

L’Associació de Juristes Valencians va impulsar la proposta entre la societat civil, i els sindicats, universitats, organitzacions empresarials, col·legis professionals, associacions culturals i de consumidors i 393 ajuntaments van donar suport a aquesta refroma.

En concret, la iniciativa demana d’afegir un segon paràgraf a la disposició addicional segona de la carta magna, que quedaria redactada així: ‘La competència legislativa civil de les comunitats autònomes, assumida als seus propis estatuts conforme a l’article 149.1.8, s’estendrà a la recuperació i l’actualització del seu dret privat històric d’acord amb els valors i els principis constitucionals’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb