Fotografia: Europa Press.

Francisco Correa, empresari i presumpte cap de la trama corrupta Gürtel, ha explicat davant el jutge que va tallar la relació amb el PP espanyol quan Mariano Rajoy va arribar a la presidència. Va ser en aquell moment que va traslladar l’activitat a València, perquè el seu grup d’empreses treballava amb l’equip de l’ex-president José María Aznar.

Aquest distanciament amb el PP espanyol va començar entre els anys 2004 i 2005. Correa ha explicat que les relacions es van refredar perquè Pablo Crespo, el número dos de la trama i ex-secretari d’organització del PP a Galícia, no tenia bona relació amb Rajoy. En aquell moment Crespo també es va allunyar de l’ex-tresorer del PP Luis Bárceneas que li va insinuar, ‘no pas amb molt bones maneres’, que no es podia mantenir el mateix vincle empresarial amb Rajoy, segons que ha declarat Correa.

‘Estava més temps a Génova [la seu del PP a Madrid] que no al meu despatx. Era com casa meva’, ha dit. I ha explicat també que van poder traslladar tota l’activitat a València gràcies a Álvaro Pérez Alonso, ‘el Bigotis’, durant el govern de Francisco Camps.

Durant la declaració ha detallat els vincles que tenia amb més membres del PP, o persones afins al partit. Ha dit que el gendre d’Aznar, Alejandro Agag, era amic íntim seu i hi tenia molt bona relació.

Sobre els regals polítics del PP, ha indicat que era una pràctica habitual en les empreses privades. ‘Quin problema hi ha?’, ha demanat. I ha explicat que grans firmes espanyoles com Loewe o El Corte Inglés tenen un departament de regals d’empresa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]