Se situa entre les deu primeres promotores a nivell estatal

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

La promotora immobiliària Corp lidera el rànquing de desenvolupament a Catalunya per al període 2018-2020 i se situa entre les deu primeres d’Espanya malgrat només operar en el mercat català.

Així s’extreu d’una anàlisi de l’Institut Coordenades de Gobernança i Economia Aplicada sobre el sector promotor al mercat immobiliari espanyol que té com a objectiu identificar quins són els seus trets més rellevants i com influiran en el sector a curt termini.

L’anàlisi es completa amb un rànquing que recull el potencial promotor dels principals grups per al període entre 2018 i 2020, amb un total de més de 80.000 habitatges nous al mercat per les principals promotores en aquest període de temps, segons les estimacions de l’Institut.

I és que Corp es consolida com a líder destacat en el mercat català amb més de 1.300 habitatges en construcció el 2017 i superant les 3.000 previstes per iniciar les obres els anys 2018 i 2019.

A Catalunya, les tres primeres posicions del rànquing es completen amb Neinor i Solvia sobre la base de les previsions sobre l”estoc’ de sòl que disposen.

Corp explica actualment amb una cartera de sòl finalista de més de 5000.000 metres quadrats a Catalunya, on també Neinor Homes disposa de més de 200.000 metres quadrats i Solvia supera els 180.000.

MERCAT ESTATAL

Quant al mercat promotor immobiliari del conjunt d’Espanya, segons l’anàlisi de l’Institut, està liderat en gran manera per grans grups inversors internacionals que han mercat sòl de bona qualitat a preu molt competitiu als pitjors moments de la crisi immobiliària i disposen de potencial financer per promoure amb importants ràtios de rendibilitat.

Al costat d’aquests grups internacionals hi ha un ampli grup de societats espanyoles, amb estructura familiar en la major part dels casos, i a més dels grans grups promotors cobraràn impuls els promotors locals, com ja ho han fet en algunes zones com a Catalunya, però amb models de negoci més professionals i industrialitzats, molt allunyats dels quals hi havia al moment de la bombolla immobiliària.

L’estudi de l’Institut també preveu un creixement important als propers anys de grups inversors que fins ara no intervenien en el negoci immobiliari i que en el curt termini destinaràn una bona part dels seus recursos a operacions puntuals de promoció d’habitatge en mercats molt concrets.

Les previsions de l’Institut assenyalen, així mateix, un increment de les societats promotores que sortiràn al mercat borsari, on a curt termini hi haurà entre vuit i deu societats.

“És evident que el sector promotor immobiliari espanyol ha après les ensenyances de la crisi i opera amb criteris completament diferents”, ha afirmat el vicepresident executiu de l’Institut Coordenades, Jesús Sánchez Lambás.

Ha afegit que un factor clau és la focalització en el client, que per primera vegada en molt temps es converteix en peça essencial del negoci immobiliari: “Els promotors que sàpiguen connectar amb el que el client necessita tindràn assegurada la pervivència al mercat; qui no sàpiga, desapareixerà”.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb