El president dels Estats Units, Donald Trump, ha promès ‘encarregar-se’ de la crisi oberta amb Corea del Nord després dels últims assajos de míssils balístics duts a terme pel règim de Kim Jong-un, encara que no ha aclarit les opcions que estan sobre la taula.

Trump ha reunit aquest dilluns el seu equip de Govern i, en ser interrogat per aquest tema, ha promès actuar. ‘Ens encarregarem de Corea del Nord (…). Ens encarregarem de tot’, ha dit davant el seu equip en una breu declaració captada pels mitjans a l’inici de la trobada.

A la cita ha assistit per primera vegada John F. Kelly com a cap de Gabinet. Trump ha destacat que serà ‘un dels millors’ de la història, sense al·ludir al seu predecessor, Reince Priebus, apartat la setmana passada després d’una evident divisió entre diversos dels pesos pesats de l’entorn del president.

A la taula també s’ha assegut aquest dilluns el fiscal general, Jeff Sessions, objecte de nombroses crítiques per part del president en les últimes setmanes. La Casa Blanca ha evitat especular sobre el futur de Sessions, mentre que el cap del Departament de Justícia ha descartat dimitir i ha reiterat públicament el seu suport a Trump.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]