WASHINGTON, 1 (Reuters/EP)

La Terminal de Defensa per a Zones d’Alta Altitud (THAAD, per les seves sigles en anglès), un avançat sistema de defensa antimíssils nord-americà, està ja instal·lat a Corea del Sud i té ja capacitat per interceptar míssils procedents de Corea del Nord, segons han informat fonts nord-americanes.

El sistema antimíssils pretén protegir Corea del Sud, aliat de Washington, però la Xina tem que els seus potents radars siguin utilitzats amb finalitats d’espionatge i que la seva capacitat d’intercepció redueixi el seu poder de dissuasió.

A més, part de la població sud-coreana considera que la seva instal·lació suposa donar un objectiu clar als míssils nord-coreans.

Pequín ha criticat que el THAAD –un sistema d’enderrocament de míssils balístics de curt, intermig i mitjà abast a través de l’impacte directe– té un abast que podria anar més enllà de la península de Corea i que podria arribar a territori xinès.

Per la seva banda, les autoritats nord-americanes creuen que la Xina, com a veí i principal avalador de Corea del Nord, és el millor situat per influir a Pyonyang davant la seva actual carrera armamentística per millorar els seus arsenals nuclears i els seus míssils balístics.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]