Les autoritats del Japó i Corea del Sud han afirmat avui que Corea del Nord ha disparat un total de quatre míssils balístics, poc després que l’exèrcit sud-coreà assegurés que Pyongyang havia disparat un ‘projectil no identificat’.

El portaveu del govern del Japó, Yoshihide Suga, ha detallat que tres dels quatre projectils han impactat a la Zona Econòmica Exclusiva del país al mar del Japó, segons ha informat l’agència japonesa de notícies Kiodo.

Suga, que ha recalcat que no hi ha informacions sobre danys als vaixells i avions que operen a la zona, ha indicat que els llançaments suposen ‘una greu amenaça per a la seguretat nacional’.

Per la seva banda, el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha indicat poc després que el quart projectil també ha caigut a la Zona Econòmica Exclusiva, agregant que els míssils van recórrer uns mil quilòmetres abans de caure al mar.

Poc després, l’Estat Major Conjunt de l’Exèrcit de Corea del Sud ha manifestat que Pyongyang ha disparat quatre míssils, confirmant que van recórrer uns mil quilòmetres.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]