L’hereu de Samsung, Lee Jae Yong, ha estat detingut aquest dijous per càrrecs de corrupció, en el marc de l’escàndol de tràfic d’influències protagonitzat per la presidenta sud-coreana, Park Geunhye, i la seva amiga íntima Choi Soon-sil.

Un tribunal del Districte Central de Seül ha emès a última hora del dijous una ordre de detenció contra el ‘número dos’ de l’empresa de tecnologia, que poc després s’ha executat, segons informa l’agència de notícies sud-coreana Yonhap.

La seu jurisdiccional ha accedit d’aquesta forma a la petició del Consell Independent que s’encarrega d’investigar aquesta trama, que el dimarts va sol·licitar per segona vegada que Lee fos imputat per suborn, malversació i perjuri.

En aquesta segona petició els investigadors van sol·licitar sumar a Lee nous càrrecs, a més dels ja esmentats, entre ells ocultar procediments criminals i violar la legislació sobre transferències d’actius a l’estranger.

La cort de la capital ha considerat ‘necessària’ la detenció de Lee, d’acord amb els ‘nous càrrecs i evidències recaptades’, si bé ha rebutjat la petició per arrestar també el president de Samsung Electronics, Park Sang Jin.

Les autoritats sud-coreanes sospiten que Lee va donar o va prometre 43.000 milions de wons (uns 35 milions d’euros) en suborns a Choi a canvi que aquesta aconseguís, gràcies a la seva amistat amb la mandatària, que el Govern autoritzés la fusió de dues filials de Samsung el 2015.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]