MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

Kim Jong Nam, germanastre del dirigent nord-coreà Kim Jong Un i fill gran del difunt Kim Jong Il, va ser assassinat aquest dilluns a Malàisia, segons ha revelat aquest dimarts una font governamental sud-coreana a l’agència Yonhap. La Policia malasia ha confirmat posteriorment a Reuters la identitat del mort.

La cadena de televisió Chosun ha indicat que Kim va ser assassinat en un aeroport de Malàisia després de ser lligat per dues dones no identificades amb “agulles enverinades” que van aconseguir escapar del lloc. La Policia malasia sospita que el règim nord-coreà està darrere de l’assassinat, segons aquest mitjà.

La font de la Policia malasia contactada per Reuters ha confirmat que el nord-coreà mort és efectivament Kim Jong Nam, però ha precisat que de moment no s’ha determinat la causa de la mort. Així mateix, ha indicat que Kim tenia previst viatjar el dilluns des de Kuala Lumpur a Macau.

De confirmar-se, segons Yonhap, l’assassinat de Kim seria la mort de més alt nivell sota el règim de Kim Jong Un des de l’execució de l’oncle del dirigent i antic número dos del règim, Jang Song Thaek, el desembre del 2013.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]