El cap del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, ha promès que si arriba al poder, promourà un nou referèndum sobre el Brexit, encara que s’ha negat en diverses ocasions a aclarir per quina de les dues opcions faria campanya en aquest hipotètic cas.

‘Som l’únic partit que ofereix a la ciutadania l’opció de triar’, ha dit Corbyn davant els periodistes. El dirigent opositor creu que, arribat el moment, la població hauria de tenir dret a decidir si prefereix un determinat acord de sortida o romandre dins de la UE.

‘El complirem’, ha dit en les seves declaracions, en què se li ha interrogat per quina seria la posició del seu partit de cara a aquesta nova consulta, descartada per ara pel govern de Boris Johnson.

Corbyn ja va ser objecte de crítiques el 2016 per la tebior amb què va defensar la permanència del Regne Unit a la Unió Europea. El Partit Liberal Demòcrata ha intentat treure rèdit d’aquesta ambigüitat oficialitzant una promesa d’anul·lar el Brexit si arriba al govern – fet improbable per ara -.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb