Homenatge a Guillem d’Efak, el dia 7 de maig a Barcelona

  • 'La revolució del bon gust' comptarà amb l'actuació de Marcel Pich, Carles Rebassa, Balutxo, Borja Penalba, Mireia Vives, Sebastià Bennàssar i Bel Olid.

VilaWeb
Redacció
20.04.2016 - 12:45
Actualització: 22.04.2016 - 15:38

 

El col·lectiu Illencs ha presentat l’homenatge popular que faran al poeta manacorí Guillem d’Efak avui en una conferència de premsa. L’acte, anomenat ‘La revolució del bon gust, serà el dissabte dia 7 de maig al Centre Artesà Tradiconàrius (CAT) de Gràcia, a les vuit del vespre. Es tracta d’un recorregut per la vida de Guillem d’Efak, un mallorquí nascut a la Guinea Equatorial que és autor d’una de les aportacions poètiques i musicals a la literatura catalana del segle XX més originals. Hi col·laboraran Joves de Mallorca per la Llengua i de Joves de Viasona per la Llengua.

Els organitzadors han explicat que més d’una vintena d’artistes provinents de diversos àmbits de la cultura (poesia, música i teatre) permetran al públic d’endinsar-se en la vida i obra de Guillem d’Efak.

 

Cartell Homenatge d'Efak

La llista és ben llarga: Joana Gomila i Iago Aguado, Marta Elka, Toni Pastor i Joan Martorell, Borja Penalba i Mireia Vives, Marcel Pich, Carles Rebassa, Jordi Montàñez, Ovidi3, Bartomeu Mestre ‘Balutxo‘, Antoni Riera, Sebastià Bennàssar, Odile Arqué, Bel Olid, Eu Manzanares, Mònica van Campen, Eduard Carmona i el millor amic de Guillem d’Efak, en Tòfol Pastor ‘Pífol’, que hi serà present d’alguna manera. Els actors manacorins Toni Lluís Reyes i Maria Antònia Salas seran els encarregats de conduir l’acte. El guió de l’obra, coordinat col·lectivament per Miquel Amengual i Antoni Trobat, s’ha basat en la biografia del poeta que va escriure Bartomeu Mestre.

Alguns dels artistes, com ara Joana Gomila, Marta Elka, Marcel Pich, Antoni Riera i Bartome Mestre ‘Balutxo’ ja han treballat sobre la figura de Guillem d’Efak. D’altres, com ara Ovidi3, Borja Penalba, Eduard Carmona o Bel Olid s’hi aproparan per primera vegada en públic.

L’objectiu de l’esdeveniment és de recordar la figura de Guillem d’Efak, que els organitzadors consideren que ha estat deixada de banda en la construcció de l’imaginari col·lectiu dels Països Catalans. Un dels músics convidats, Marcel Pich, ha assenyalat que aquest tipus d’homenatges eren actes de dignitat nacional que permetien de donar cos a la idea cultural i política dels Països Catalans.

El col·lectiu Illencs aprofitarà l’acte per a presentar una col·lecció limitada de camisetes i bosses serigrafiades, obra de l’il·lustrador manacorí Toni Galmés, que podran adquirir-se el mateix dia al CAT. Pel que fa a les entrades, les cobrarà mitjançant un sistema de taquilla inversa: cada espectador pagarà la quantitat econòmica que consideri oportuna per a cobrir les despeses que exigeix l’organització de l’esdeveniment una vegada l’acte hagi acabat.

Illencs és un grup de persones de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera residents a Barcelona. Es mobilitzaren per primera vegada el 2012 per a protestar contra els primers atacs a la llengua del govern de Bauzá sota el nom d’Illencs pel Català i, des de llavors, han organitzat periòdicament activitats de caràcter social i cultural a la ciutat de Barcelona.

 

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any