Segon dia consecutiu de protestes pro-democràcia a Hong Kong. Milers de manifestants han tornat a ocupar destacats districtes de l’illa per exigir la retirada definitiva de la llei d’extradició i reformes democràtiques a l’ex-colònia britànica.

Els manifestants continuen al carrer el dia abans de la jornada de vaga general, convocada per a demà. Ja ahir, marxes multitudinàries amb centenars de milers de persones van ocupar el districte comercial, i van desembocar en enfrontaments amb la policia, que va intentar dispersar els manifestants amb gasos lacrimògens.

Noves topades a Hong Kong entre policia i manifestants pro-democràcia

Mitjans locals informen que els enfrontaments s’han repetit avui, quan els manifestants que desfilaven pel districte oest s’han acostat a l’Oficina d’Enllaç amb la Xina, objectiu habitual de les protestes.

La policia ha tornat a disparar lacrimògens i els activistes s’han refugiat al metro. Novament, s’han alçat barricades i s’han atacat comissaries de policia.

Segons la policia, han detingut vint persones relacionades amb les protestes, a les quals acusen d’assemblea il·legal, assalt i possessió d’armes ofensives. Els activistes pro-democràcia mantenen un torcebraç amb les autoritats locals i la Xina des de fa nou setmanes.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb