El Consell de Menorca aprova la declaració de la glosa menorquina com a Bé d’Interès Cultural Immaterial

  • Amb aquesta declaració, ja són tres els Béns d'Interès Cultural Immaterial declarats a l'illa

VilaWeb
Fotografia: Prats i Camps.
Europa Press
23.01.2023 - 16:14
Actualització: 23.01.2023 - 20:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del Consell Insular de Menorca ha aprovat amb caràcter definitiu i per unanimitat de tots els grups polítics la declaració de la glosa menorquina com a Bé d’Interès Cultural de Menorca (BICIM).

L’objecte de la declaració és la salvaguarda de la glosa, entesa com a composició oral improvisada típica de Menorca, i el glosat com a acte públic en què dos glosadors o més estableixen un tipus de diàleg en què posen a prova el seu enginy i la seva capacitat d’improvisació per crear gloses sobre els temes que van sorgint al llarg de la sessió. Aquesta declaració, a més, inclou els diferents tipus de glosa que hi ha a Menorca, la tonada que acompanya els glosats i els instruments amb què s’interpreta.

El vice-president i conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha recordat que és una manifestació de la cultura popular i d’arrel tradicional que s’ha mantingut viva en el temps fins avui.

Amb aquesta declaració, ja són tres els béns d’interès cultural immaterial declarats a l’illa: la tècnica constructiva de la pedra en sec, la navegació amb vela llatina i la glosa menorquina.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes