El consell executiu d’ICOM Espanya, el comitè del Consell Internacional de Museus espanyol, ha reiterat la conveniència de diferir el trasllat dels béns en litigi fins a exhaurir les instàncies de recurs, “per evitar operacions no definitives que puguin comprometre la integritat dels béns”. Així s’ha pronunciat en un comunicat aquesta ONG que agrupa professionals i museus de l’estat espanyol en relació amb el trasllat de l’art la Franja del Museu de Lleida al Museu Diocesà de Barbastre, fet d’acord amb l’execució provisional d’una sentència. Considera que “ha de prevaldre el principi de la prudència i la prioritat de la conservació dels béns, limitant, tant com sigui possible, les manipulacions i trasllats fins que aquests siguin definitius”.

Francesc Canosa: “La pell de brau és una pell de frau”

El comitè del Consell Internacional de Museus espanyol assenyala que aquesta proposició, que es recull en el punt sisè del “Decàleg de recomanacions per als casos de reclamació de béns culturals dels museus” aprovat pel consell executiu d’ICOM Espanya el 20 d’abril del 2020 i que es publicarà en el pròxim número de la revista Museos.es, de la Subdirecció General de Museus espanyols, “hauria de ser presa en consideració com a bona pràctica en aquest litigi o en altres i en reclamacions que puguin sorgir en el futur sobre els drets de titularitat relatius als béns custodiats per les institucions museístiques” de tot l’estat espanyol.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.