Aquesta tarda s’ha fet un acte de benvinguda a Alexis Codina, un dels detinguts del 23-S que va ser alliberat ahir de Soto del Real, després de tres mesos de presó preventiva. La concentració s’ha fet al municipi on viu, Mollet del Vallès. Ha estat rebut amb abraçades i aplaudiments i pancartes amb missatges com ara ‘Benvingut, Alexis. No esteu soles’. En finalitzar l’acte s’ha cantat ‘Els Segadors’.

Codina va ser alliberat ahir amb Ferran Jolis, després que dijous l’Audiència espanyola decretés llibertat sota fiança de 10.000 euros i 5.000 euros, respectivament.

Germinal Tomàs i Jordi Ros continuen empresonats. Els seus advocats ja han dit que demanaran una nova vista a l’Audiència espanyola per a sol·licitar-ne també la llibertat. Xavier DuchEduard Garzón i Txevi Buïgas van sortir en llibertat divendres passat.

De Rivera a La Vanguardia: les mentides més escandaloses publicades contra els CDR 

El jutge instructor de l’anomenada operació Judes, Manuel García-Castellón, va acusar els set presos polítics del 23-S d’un delicte de terrorisme. La sala penal de l’Audiència espanyola va dictar la llibertat de Jolis perquè considerava que no havia tingut cap mena de contacte amb substàncies explosives. En el cas de Codina, els magistrats argumentaven que la pericial feta per la Guàrdia Civil no feia cap referència ‘a l’existència d’explosius’ entre les substàncies trobades a casa seva, sinó ‘precursors’. Tots dos continuen encausats i el tribunal els manté diverses mesures cautelars: compareixença setmanal davant el jutge, retirada del passaport i prohibició de sortir de l’estat espanyol.

Tanmateix, la fiscalia ha demanat a la sala penal de l’Audiència espanyola que esmeni la interlocutòria de llibertat de Codina, perquè el magistrat que la signa, José Ricardo de Prada, diu que el ministeri públic estava a favor de la llibertat amb fiança, cosa que no és certa.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb