Compromís sobre la investigació de la fiscalia: ‘No hi ha cap problema amb els comtpes’

Fran Ferri assenyala que 'l'única objecció' del Tribunal de Comptes és que 'paguem una mica més tard als proveïdors'

VilaWeb
Europa Press
27.10.2016 - 17:04
Actualització: 27.10.2016 - 19:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha assenyalat avui que les diligències d’investigació penal que ha obert la Fiscalia Provincial de València sobre el finançament de la coalició ‘és un tràmit per a demanar informació’.

Sobre aquesta qüestió, ha indicat que ‘la informació és l’informe del Tribunal de Comptes que diu que no hi ha cap problema amb els comptes de Compromís i la millor mostra és que no es redueix la subvenció que se’ns atorga’.

Ferri s’ha expressat en aquests termes en un comunicat després de conèixer que la fiscalia ha obert diligències d’investigació penal pel finançament de Compromís després d’una denúncia del PPCV en què qüestiona el destí de fons electorals i les fonts d’ingressos a les eleccions municipals celebrades el maig del 2015.

El síndic ha destacat que l’informe del Tribunal de Comptes ‘constata que Compromís no demana diners als bancs’. ‘Ens financem amb quotes d’afiliats, quotes dels càrrecs i amb les subvencions pels resultats electorals’, ha manifestat.

Alhora, ha afegit que ‘l’única objecció del Tribunal de Comptes és que paguem un poc més tard als proveïdors’. ‘Com no demanem crèdits bancaris, acordem amb ells un calendari de pagaments’, ha destacat.

‘En Compromís, a diferència d’altres partits com el PP, no ens financem ni amb diners dels bancs, ni amb diners irregulars’, ha dit Ferri, qui considera que ‘això és el que molesta el PP i, per això, aquest intent desesperat d’intentar fer veure que la resta de partits som com ells, res més lluny de la realitat’.

Segons la seva opinió, ‘es tracta d’una cortina de fum’. ‘El PP es dedica sistemàticament a manipular la informació amb la finalitat d’aconseguir desviar l’atenció dels seus propis problemes’, ha manifestat.

El portaveu parlamentari ha explicat que l’agost del 2016 el Partit Popular ha denunciat el finançament de Compromís a les eleccions locals del 2015, basant-se a l’informe que va elaborar el Tribunal de Comptes. ‘En aquest informe, el Tribunal va donar la seva conformitat a la comptabilitat electoral de Compromís, perquè no s’ha comès cap infracció, i per tant el tribunal no va rebaixar la subvenció electoral a la qual Compromís tenia dret, com tampoc ha obert expedient sancionador’, ha indicat.

El mateix informe, ha afegit, ‘reflecteix l’existència d’un deute a proveïdors en data del tancament de la comptabilitat’. Aquest deute, que ara ‘està completament pagat’, ha estat degut al fet que ‘financem la campanya amb recursos propis i no demanem préstecs als bancs’. Ferri ha puntualitzat que el deute va ser liquidat en el moment de cobrament de la subvenció electoral a la qual va donar conformitat el Tribunal de Comptes en el citat informe.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes