Zaplana

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mireia Mollà, ha portat a la fiscalia anticorrupció documentació sobre els contractes que va signar el govern del PP amb empreses dels presumptes testaferros de l’ex-president de la Generalitat Eduardo Zaplana. En un comunicat, Mollà diu que diverses empreses vinculades als presumptes testaferros detinguts i encausats, Francisco Grau Jornet i Felisa López González, van signar contractes amb RTVV i amb la Ciutat de la Llum, per exemple, per un total de 1,29 milions d’ euros.

‘Els càrrecs del PP que van signar els contractes van ser Pedro García, ex-cap de premsa de Zaplana, ex-director general de RTVV i vell conegut de la justícia, i l’actual portaveu del PP a l’Ajuntament de València, Eusebio Monzó’, afegeix. Per a la portaveu adjunta, aquests pagaments milionaris ‘demostren que la corrupció generalitzada que el PP va adoptar com a forma de govern no deixa d’aflorar com a greuge a l’erari valencià’.

‘Gairebé quatre anys després del canvi de govern –diu Mollà–, es continuen descobrint nous assumptes tèrbols que el PP ha deixat en herència als valencians.’ La diputada espera que la documentació aportada a la fiscalia ajudi en la investigació de la macrocausa de l’operació Erial, ‘per la qual l’ex-president de la Generalitat, Eduardo Zaplana, pernocta a la presó de Picassent’.

A més, recorda, un dels signants del contracte entre l’empresa Promotora de Vídeo SA i RTVV és Pedro García, encausat en la peça de Gürtel que investiga ‘el saqueig perpetrat a la visita del papa a València el 2006’.

Segons Mollà, l’ex-director de la televisió pública valenciana va signar un contracte de 983.266 euros amb l’empresa Promotora de Vídeo SA, de la qual Felisa López González era consellera. I recorda que Felisa López va ser detinguda en l’operació Erm i és considerada un dels presumptes testaferros de Zaplana al costat del seu marit, Joaquín Barceló Llorens, ex-directiu de Terra Mítica. Aquesta empresa també va percebre 306.896 euros de la Ciutat de la Llum d’Alacant en un contracte signat per Eusebio Monzó, actual portaveu del PP a l’Ajuntament de València.

Finalment, l’empresa Aplem Consulting SLP, de la qual era gerent i administrador Francisco Grau Jornet –assessor fiscal de Zaplana i ex-secretari del Consell d’Administració de la CAM–, també va facturar a la Conselleria d’Hisenda i l’Agència Valenciana de Turisme.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb