cítrics País Valencià

El portaveu de Compromís i senador territorial, Carles Mulet, ha demanat avui que el ministre espanyol d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ‘vinga demà a València per informar que ja ha demanat la renegociació de l’acord amb Sud-àfrica que està arruïnant la citricultura valenciana i amb la petició d’activació de la clàusula de salvaguarda prevista per a casos com aquest’.

Sud-àfrica posa contra les cordes el camp valencià

En un comunicat, Mulet ha insistit que ‘s’està perjudicant un sector econòmic estratègic en el camp valencià i en les exportacions per beneficiar a tercers països’, cosa que ‘ja ha suposat més de 100 milions d’euros de pèrdues segons xifren les organitzacions agràries’.

‘Planas no pot venir a València a insistir en el seu discurs que ja ens va fer al senat, dient que també som exportadors i que el que demanem ens demanaran’, ha indicat Mulet. Compromís va ser l’única formació que va votar en contra d’aprovar aquest acord amb els països de Sud-àfrica.

‘Els EUA, per exemple, ens exigeix ​​uns requisits molt exigents de conservació en fred que compleixen els nostres cítrics i que utilitzen les instal·lacions de PortCastelló i dures inspeccions, cosa que Europa no fa amb l’arribada de cítrics pel port de Rotterdam principalment’.

Per aquest motiu, ‘ha de venir amb aquesta petició a Europa com va fer Itàlia per salvar el seu arròs o presentar la seua dimissió per incapaç i incompetent i per no estar a l’altura de les circumstàncies, mirant cap a un altre costat i perjudicant un cop més a l’agricultura mediterrània, cosa que no permetrien amb el sector primari d’altres zones’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb