Shifa Gardi en l'última connexió que ha fet.

La reportera kurda Shifa Gardi ha perdut la vida avui a la ciutat de Mossul mentre cobria l’ofensiva de l’exèrcit iraquià contra l’anomenat Estat Islàmic, segons que ha informat l’agència de notícia per la qual treballava, Rudaw. Gardi ha mort quan el comboi en què viatjava s’ha vist afectat per l’explosió d’una bomba. Una hora abans, feia la seva última connexió en directe.

Gardi presentava l’espai ‘Focus a Mossul’, dins de l’informatiu de Rudaw, per a informar dels esdeveniments de l’operació militar que va començar l’octubre del 2016 contra Estat Islàmic a la ciutat, que és el gran bastió dels gihadistes dins de l’estat iraquià.

‘Rudaw ha perdut avui una de les seves reporteres més destacades. El periodisme és un àmbit dominat pels homes, però Shifa Gardi va trencar aquestes percepcions i estereotips’, ha destacat l’agència, un dels mitjans més importants sobre el terreny en aquest conflicte. I ha afegit: ‘Des d’ací volem retre un tribut al seu valent sentit del periodisme. En nom de Rudaw Media Network, volem transmetre les nostres condolences més sinceres a la família i amics i al nostre equip repartit per tot el món’. El càmera Iunis Mustafa, que acompanyava Gardi en el moment de l’explosió, ha quedat ferit.

Hi ha hagut mostres de condol del govern kurd:

I de companys de professió, com el corresponsal de la BBC Quentin Sommerville:

Aquestes últimes hores s’han intensificat els combats a Mossul, arran de l’avanç de les tropes iraquianes a l’oest de la ciutat per mirar de guanyat terreny a Estat Islàmic. Aquesta nova batalla es preveu encara més cruenta que la que va començar el mes d’octubre. Les Nacions Unides calculen que 400.000 persones haurien de marxar d’aquesta zona de la ciutat, i les ONG avisen que es queden sense combustible i sense menjar.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]