Salou (ACN).- Aquest dimecres al matí s’han posat en marxa les patrulles mixtes entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra a Salou (Tarragonès) que faran a peu recorreguts pels carrers i eixos comercials del municipi amb l’objectiu d’afavorir la coordinació i l’intercanvi d’informació entre els dos cossos policials. Arrel dels fets de la setmana passada, els agents aniran als comerços afectats pels aldarulls, uns 120 en total, per tal d’informar-los i fer entrega de la denuncia feta. Els grups polítics municipals han mostrat també unanimitat després que l’alcalde hagi llegit un comunicat institucional lamentant la mort de Mor Sylla i condemnant els fets violents.

Un cop els comerciants hagin presentat la denuncia al telèfon que s’ha posat a la seva disposició per tal d’agilitzar-los els tràmits, la patrulla passarà pels establiments per tal de fer-los entrega d’una còpia de la mateixa, així com d’avaluar els fets i informar-los si tenen algun dubte.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Marc Montagut, ha explicat que ”és una eina que des de l’Ajuntament, conjuntament amb la Policia Local i Mossos d’Esquadra s’ha posat en marxa per tal d’estar més a prop del ciutadà i per altra banda, facilitar els tràmits als comerciants que han denunciat danys als seus establiments, ja que entenem que en plena temporada no disposen de temps suficient per tramitar-la”.

A més, aquestes patrulles conjuntes, es duen a terme de manera reiterada any rere any a diferents indrets del municipi. Tenen com a prioritat treballar de forma coordinada amb l’objectiu d’evitar delictes i incrementar la sensació de seguretat dels ciutadans coincidint amb els períodes de màxima afluència als carrers.

Unanimitat pels fets de l’11 d’agost

El ple de l’Ajuntament de Salu s’ha iniciat aquest migdia amb una declaració institucional al voltant dels fets del passat dimarts 11 d’agost en la que va morir una persona arran d’una intervenció policial contra la venda il·legal i que va acabar derivant en disturbis i aldarulls al carrer per part de la comunitat senegalesa. Aquest dimecres, l’alcalde, en nom de tots els regidors, ha llegit un manifest de condol per la mort del ciutadà i també de condemna contra els actes violents.

El comunicat fa referència a què les escenes de ”màxima tensió i agressions van alterar la convivència de Salou; un municipi on hi coexisteixen més de 100 nacionalitats”. Per això, diu que no es pot tolerar ”que la discrepància en un estat democràtic i pacífic es manifesti de la manera en que es va viure aquella jornada amb aldarulls i amb el trencament de les normes de civisme i convivència”.

El manifest també parla del paper dels cossos policials afirmant que també es dóna suport i s’agraeix la feina que van portar a terme tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra i els serveis d’emergències mèdiques.

Finalment, s’ha recordat que des de l’Ajuntament se seguirà ”vetllant per aconseguir que la normalitat, el civisme i la convivència pacífica entre persones i les cultures es mantingui per damunt de tot, i que l’ordre vigent, la llei, la justícia i la democràcia imperin com a marc de relacions entre la ciutadania, amb respecte per a les persones, l’entorn, i les normes bàsiques de la convivència”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.