El regidor de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha anunciat l’inici de les obres de reurbanització en el tram comprès entre els carrers de Llavador i Columbretes, en la coneguda com a ‘zona zero’ del Cabanyal. Les obres, que és previst que durin tres mesos i tenen un pressupost de 450.620 euros, consisteixen en la renovació del paviment, la canalització de la xarxa d’enllumenat i la recol·locació de mobiliari públic.

‘Continuem complint el compromís amb el Cabanyal, reurbanitzant una de les zones més degradades pel projecte de prolongació de Blasco Ibáñez’, ha dit Sarrià. Ha explicat que dotaran el barri de més qualitat urbana i de vida, incloent-hi arbrat als carrers i millorant-ne l’accessibilitat, a més de recuperar la dignitat que mereix aquesta zona de la ciutat.

L’àmbit d’actuació inclou els carrers de Sant Pere, del Sol, de Llavador i de les Columbretes, encara que d’aquest últim només es reurbanitzarà l’espai entre Sant Pere i Lluís Despuig. Són vies d’un sol sentit de circulació, que tenen enllumenat públic i mobiliari urbà, però no disposen d’arbrat.

En concret, s’ampliarà la vorera esquerra del carrer de Sant Pere en el sentit de la circulació fins als dos metres, mentre que a la vorera dreta s’inclouran escocells cada vuit metres i tindrà un ample variable en funció del tram.

Les voreres es pavimentaran amb llamborda de formigó d’acabat granític, es tornarà a asfaltar la calçada, que tindrà una amplada de tres metres, i a banda i banda s’afegiran franges entre la calçada i la vorera per a conduir l’aigua de pluja. A més, es recol·locaran les tapes on hi hagi arquetes i s’adaptaran els embornals.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.