La contaminació de l’aire causada pel trànsit de vehicles té efectes neurològics. És a dir, no només incideix en el creixement dels pulmons, també en el del cervell. Una recerca anterior  ja havia demostrat que l’exposició dels infants a l’aire contaminat afecta el desenvolupament de l’atenció i la memòria a llarg termini. Ara un nou estudi indica que hi ha també conseqüències a curt termini, de manera immediata.

L’estudi, realitzat per un equip d’investigadors de l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal) i publicat a la revista Epidemiology, analitza la relació entre els nivells diaris de diòxid de nitrogen (NO2) i de carboni elemental, dos contaminants associats al trànsit, sobretot al dièsel, i la funció de l’atenció en nens i nenes. I els resultats són, com a mínim, preocupants: quan pugen els nivells de contaminació, baixen els processos d’atenció dins l’aula.

Si voleu continuar llegint l’article, feu clic aquí.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]