L’anunci del descobriment d’un sistema de set planetes que orbiten l’estel nan vermell conegut per Trappist-1 ha desfermat un gran interès, perquè és el sistema planetari amb possibilitats de tenir vida que hem pogut trobar més a prop. Però són gaire lluny aquests trenta-nou o quaranta anys llum que ens en separen?

Amb la tecnologia actual el viatge és literalment impossible. La velocitat més alta que hem aconseguit els humans fins ara és la de l’Helios 1, que viatja a 274.510 quilòmetres per hora. Si es pogués mantenir aquesta velocitat, el viatge duraria aproximadament 170.000 anys, perquè quaranta anys llum equivalen a 378.429.218.903.232 quilòmetres.

Fins ara la nau humana que ha viatjat més lluny és la Voyager 1, llançada el 1977 i que ja ha abandonat el sistema solar. Amb tot, no ha recorregut encara ni tan sols l’1% de quaranta anys llum.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]