El Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona obrirà el setembre vinent com un institut escola de titularitat pública. És l’acord al qual han arribat el Consorci d’Educació de Barcelona i la titularitat del centre que també inclou un lloguer de les instal·lacions per als quinze anys vinents.

El centre, que oferirà quatre-centes cinquanta places des de P3 fins a 4t d’ESO, havia perdut alumnat d’ençà del 2011 i havia hagut d’acomiadar professorat. Tanmateix, l’Eixample és una de les zones de la capital catalana amb més demanda d’oferta pública. Les famílies de l’escola podran mantenir la plaça i l’equip docent podrà continuar exercint al mateix centre.

Actualment, l’escola acull quatre-cents alumnes. Era de dues línies però el 2011 va començar a patir un descens de la demanda que li va fer tancar una d’aquestes línies i ara, només hi ha dos grups a partir de 6è de Primària.

Transició cap a la xarxa pública

L’equip actual, trenta-cinc mestres i professors i set de personal d’administració i servei, mantindrà la plaça fins a la jubilació, així com les condicions laborals (només se’ls modificarà l’horari de concertada a pública). S’hi incorporaran sis nous docents més entre els quals, la direcció del centre que treballarà, amb un equip directiu amb presència del personal actual.

El centre, que provisionalment s’anomenarà Institut Escola Eixample. El Departament d’Educació hi invertirà fins a dos milions d’euros per adequar els espais als requeriments dels nous projectes educatius. Les obres es faran a l’estiu i es calcula que s’allargaran nou anys.

Primera absorció

El Col·legi Immaculada Concepció es convertirà en el primer centre concertat religiós que passa a la xarxa pública després de l’aprovació del decret del maig passat que obria la porta a aquesta solució per a escoles concertades en zones d’alta demanda de places públiques.

El conseller Bargalló ha explicat que hi ha trenta-dues peticions més d’escoles concertades o municipals que volen passar a la xarxa pública i que d’aquestes, una vintena compleixen els requisits i s’estan analitzat. La meitat són a la ciutat de Barcelona i l’altra meitat, a la resta del Principat. El conseller també ha concretat que per al curs vinent no hi haurà cap més canvi de titularitat a la capital catalana però no ha descartat que sí que es doni a alguna altra població.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.