La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta a la defensa de Joaquim Forn per traslladar la seva voluntat que pugui assistir al ple del cartipàs de dimarts vinent. Colau argumenta que es tracta de ‘l’exercici d’una funció que forma part del nucli essencial de l’estatut jurídic que li correspon com a membre de la Corporació Municipal’. A més, des d’una perspectiva més general, mostra la seva ‘plena disposició’ a fer les gestions que es considerin convenients i adequades perquè Forn pugui exercir com a regidor. El ple de la setmana vinent servirà per posar en marxa organitzativament el mandat, delimitant el sistema institucional, orgànic i relacional del nou consistori.

La fiscalia s’oposa a la sortida de Forn en veure risc de reiteració delictiva per ostentar de nou un càrrec públic

‘Com a alcaldessa tinc l’obligació i la voluntat ferma de realitzar quantes actuacions siguin necessàries per garantir el ple exercici dels drets de tots els membres de la corporació, i de Forn en particular’, indica Colau en la missiva dirigida a Francesc Homs, coordinador de les defenses dels presos del PDECat, on remarca que d’aquesta forma vol donar resposta a ‘l’inequívoc compromís de defensa dels principis democràtics i dels principis polítics del conjunt dels ciutadans’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.