Climent diu que es decidirà de manera “imminent” si “tornar al punt zero” en horaris comercials o seguir el debat

  • El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha indicat este dilluns que es decidirà de manera "imminent" si "tornar al punt zero" en el tema d'horaris comercials i començar a "negociar de zero", atenent a la "nul·litat" que planteja "l'informe intern de l'Advocacia de la Generalitat" sobre "tot allò fet en època del PP", o si seguir amb el debat obert a la recerca d'una solució.

VilaWeb
Redacció
20.06.2016 - 16:36
Actualització: 21.06.2016 - 00:13

VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha indicat este dilluns que es decidirà de manera “imminent” si “tornar al punt zero” en el tema d’horaris comercials i començar a “negociar de zero”, atenent a la “nul·litat” que planteja “l’informe intern de l’Advocacia de la Generalitat” sobre “tot allò fet en època del PP”, o si seguir amb el debat obert a la recerca d’una solució.

Climent s’ha mostrat partidari d’optar pel “més favorable” i de poder “arribar a un acord entre totes les parts” però ha ressaltat que “el tema d’horaris comercials és difícil perquè els interessos estan enfrontats”. Ha lamentat que “no eixirà ningú satisfet” i ha considerat que cal fer “concessions” per part de tots els implicats i “treballar dia a dia”.

“M’agradaria arribar a un acord evitant la judicialització del tema”, ha subratllat. El responsable autonòmic s’ha pronunciat d’esta manera en la roda de premsa de presentació del congrés Go Global d’Internacionalització que es celebrarà a València, en ser preguntat pel debat i les mesures que el seu departament adoptarà respecte als horaris comercials.

Rafael Climent ha assenyalat que este assumpte “no està paralitzat” tot i que ha assegurat “no és fàcil prendre una decisió”, i alhora ha recordat que hi ha “un informe de l’Advocacia” de la Generalitat” que indica que “tot allò fet en època del PP” és “tot nul”.

“El procediment d’audiència no s’ha fet en cap de les zones de Gran Afluència Turística i ara cal vore si tornar al punt zero o donar audiència”, ha exposat, després del que ha afirmat que “aquesta decisió serà imminent”. Alhora, ha ressaltat les “converses” que es mantenen amb l’Ajuntament de València i el “treball conjunt”.

“De manera imminent es decidirà una cosa o una altra en la línia d’allò més favorable” per a “arribar a un acord entre totes les parts i veure si d’una vegada tanquem el tema d’horaris comercials”, ha dit. El conseller ha afegit que esta és una qüestió “difícil” perquè “els interessos estan enfrontats” i és “difícil arribar a una entesa”.

“Ací no eixirà ningú satisfet”, ha apuntat, i alhora ha assenyalat que serà “necessari fer concessions” per part dels implicats i “treballar dia a dia”. “El resultat ja ho veurem”, ha afegit.

En este punt, preguntat per si de cas al parlar de “tornar al punt zero” es referix a replantejar tota la situació, el titular d’Economia, Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha manifestat que “si hi ha un informe intern de l’Advocacia que planteja la nul·litat de tot el que es va fer, això seria començar a negociar de zero”.

Rafael Climent ha considerat que això “podria ser positiu” i ha declarat que suposaria “esborrany i compte nova”. Ha assenyalat que “si hi ha capacitat d’acord fantàstic” però ha matisat que “tot això no eximix de res” i ha al·ludit a la possibilitat de “judicialitzar el tema”. “M’agradaria arribar a un acord evitant la judicialització del tema”, ha destacat.

NO REPRESENTATIU

D’altra banda, en ser preguntat per l’escrit presentat per l’Associació Nacional Grans d’Empreses de Distribució Anged, per a experimentar l’obertura de festius en el període d’estiu, Climent ha asseverat que des del seu punt de vista este document “no és tot com esperava de representatiu per prendre una decisió positiva”.

Així, el conseller ha indicat que s’haurà d'”estudiar i analitzar” i que “després, després de parlar amb els signants, decidir què se’n va a fer”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any