Dilluns passat va ser el Dia Mundial de l’Hàbitat i hem volgut oferir dues visions sobre l’impacte que té en la salut de les persones el disseny de les ciutats on vivim. Soledad Román i Oriol Lladó reflexionen sobre aquest tema.

Per Soledad Román:

Definim l’hàbitat com “l’ambient que ocupa una població biològica. És l’espai que reuneix  les condicions adequades per tal que l’espècie pugui residir i reproduir-se, perpetuant la seva presencia”. Des de fa uns anys, la ciutat és l’hàbitat per excel·lència per a més de la meitat de la població mundial i aquesta tendència no farà més que augmentar de manera accelerada en les pròximes dècades, de manera que al 2050 les ciutats ho seran per al 70%.

No obstant, la ciutat en la qual avui vivim s’enfronta a nous reptes que facilitin i facin possible una aspiració (i dret) universal: viure amb salut. Per què diem repte?

Doncs perquè la ciutat , tal i com ara la concebem i on vivim, és una ciutat que pensa en termes de temps i no de distància, com diu el professor José Fariña, catedràtic d’Urbanisme de la Universidad Politécnica de Madrid, en el seu excel·lent article “Rompiendo con el sedentarismo”. Un temps, a més, que es mesura a partir del transport motoritzat.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb