Cinc receptes amb figues per a acomiadar les vacances

  • De figues, en podem trobar la segona meitat de l’estiu i a la tardor · Us oferim una selecció de cinc receptes amb figues per a acomiadar les vacances i rebre el setembre

VilaWeb
Redacció
26.08.2023 - 21:40
Actualització: 26.08.2023 - 22:00

De figues, en podem trobar la segona meitat de l’estiu i a la tardor. Hi ha unes figueres que fan fruit dues vegades l’any: la primera és a l’agost i el fruit s’anomena figaflors; la segona és a l’octubre i el fruit s’anomena figa. N’hi ha que s’avancen al setembre.

La figa és una fruita amb un alt contingut de fibra que ajuda a la salut digestiva i afavoreix el trànsit intestinal, un benefici indispensable per a deixar enrere els excessos de les vacances. Us oferim una selecció de cinc receptes amb figues per a acomiadar les vacances i rebre el setembre.

1. Figues amb pernil

Si us agrada combinar dolç i salat, aquest plat pot ser un bon entrant o aperitiu. Aquesta recepta és molt senzilla d’elaborar, però la barreja del pernil i les figues la fan nutritivament completa.

Ingredients

– Figues
– Pernil ibèric (o serrà)

2. Arròs amb ànec, figues fresques i ametlles

Les receptes amb arròs sovint són sinònim de reeixida. Com tots els plats cuinats amb aquest i més ingredients, es pot considerar un plat únic i complet perquè és l’ànec té un preu superior a unes altres carns.

Ingredients (per a 4 persones)

– 2 cebes mitjanes
– 2 cuixes d’ànec confitat
– El greix del confit d’ànec (el podeu substituir per oli d’oliva)
– 2 figues fresques per persona (si pot ser, trieu-ne les més grosses)
– 4 alls
– Sal
– Pebre
– 25 g d’ametlla laminada
– 1 tassa (de la mida de cafè) plena d’arròs per persona

3. Pastís de pasta de full amb crema i fruita del temps

Aquest pastís amb fruita de final d’estiu és una bona opció per a acomiadar les vacances de manera dolça. Us n’oferim una proposta, però, com que porta fruita variada, es pot adaptar als gustos de cadascú.

Ingredients

– 1 làmina de pasta de full rectangular
– 3 ous
– Mig litre de llet
– Dues cullerades de Maizena
– La pell d’una llimona
– Una mica de vainilla
– 100 g de sucre
– Gelatina de poma o llimona
– Fruita del temps (figues, raïm, maduixes, kiwi, préssec)

4. Amanida de tardor

Aquesta amanida és ideal per a les últimes setmanes d’estiu que encara van acompanyades de temperatures altes. A més, és un plat molt senzill d’elaborar, però molt complet. Les figues i els brots el fan una bona opció per a aquells que busquen receptes amb un alt contingut amb fibra.

Ingredients

– Brots de creixen i ruca
– 1 magrana
– 4 figues
– 50 g de nous pelades
– 1 corró petit de formatge de cabra
– 2 cullerades petites de mel
– Oli d’oliva verge
– Crema de vinagre de Mòdena
– Sal, pebre negre
– Cireretes d’arboç

5. Pastís de figues de coll de dama

Per acabar, us oferim unes postres per a impressionar els amics. Es tracta d’un pastís de figues de coll de dama fàcil d’elaborar i molt bo. A més, també us proposem dues receptes més: figues confitades en almívar i culleretes de foie amb figues confitades.

Ingredients

– 10 figues de coll de dama
– 3 iogurts grecs
– 200 g de nata líquida
– 4 ous sencers
– 160 g de sucre
– 60 g de Maizena
– Ratlladura d’una llimona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any