Recepta: Pastís de pasta de full amb crema i fruita del temps

L’alegria de la fruita de final de l’estiu i la primera tardorenca

VilaWeb
Neus Cuscó
14.09.2019 - 19:50
Actualització: 12.09.2019 - 17:54

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Ingredients:
1 làmina de pasta de full rectangular
3 ous
mig litre de llet
dues cullerades de Maizena
la pell d’una llimona
una mica de vainilla
100 g de sucre
gelatina de poma o llimona
fruita del temps (figues, raïm, maduixes, kiwi, préssecs)

Elaboració:
Posem la pasta de full en una safata d’anar al forn, amb un paper vegetal a sota i la punxarem. L’enfornem a 180°, de divuit a vint minuts, aproximadament, fins que quedi daurada.

Reservem una mica de llet per a desfer la Maizena en fred.

En un cassó, hi posem al foc la resta de la llet, una pela de llimona i la vainilla. Quan comenci a bullir, tirem els ous remenats amb el sucre i la Maizena desfeta.

Remenem la llet amb una espàtula fins que quedi una crema feta i espessa. Al primer bull, retirem la crema del foc i la continuem remenant fins que quedi ben fina.

Posem la crema per sobre de la pasta de full cuita. Tallem la fruita i la col·loquem per sobre, amb gràcia.

Desfem la gelatina amb una mica d’aigua, un minut al microones, i pintem la fruita perquè quedi brillant.

I aquestes postres ja es poden menjar. Si no es mengen tot seguit, guardarem el pastís a la nevera fins al moment de servir-lo.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb els diari nou que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €