Recepta: Pastís de pasta de full amb crema i fruita del temps
L’alegria de la fruita de final de l’estiu i la primera tardorenca

Per: Neus Cuscó


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Ingredients:
1 làmina de pasta de full rectangular
3 ous
mig litre de llet
dues cullerades de Maizena
la pell d’una llimona
una mica de vainilla
100 g de sucre
gelatina de poma o llimona
fruita del temps (figues, raïm, maduixes, kiwi, préssecs)
Elaboració:
Posem la pasta de full en una safata d’anar al forn, amb un paper vegetal a sota i la punxarem. L’enfornem a 180°, de divuit a vint minuts, aproximadament, fins que quedi daurada.
Reservem una mica de llet per a desfer la Maizena en fred.
En un cassó, hi posem al foc la resta de la llet, una pela de llimona i la vainilla. Quan comenci a bullir, tirem els ous remenats amb el sucre i la Maizena desfeta.
Remenem la llet amb una espàtula fins que quedi una crema feta i espessa. Al primer bull, retirem la crema del foc i la continuem remenant fins que quedi ben fina.
Posem la crema per sobre de la pasta de full cuita. Tallem la fruita i la col·loquem per sobre, amb gràcia.
Desfem la gelatina amb una mica d’aigua, un minut al microones, i pintem la fruita perquè quedi brillant.
I aquestes postres ja es poden menjar. Si no es mengen tot seguit, guardarem el pastís a la nevera fins al moment de servir-lo.
Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot
Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.
Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.
Vicent Partal
Director de VilaWeb
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits