Què és la dermatitis atòpica?

La dermatitis atòpica és un problema de la pell causat per una alteració del sistema immune. Aquesta malaltia pot afectar a lactants, nens o adults, encara que sovint comença en lactants d’entre 2 i 6 mesos. La manera en la qual es presenta varia molt, des de formes lleus a d’altres més greus i persistents, amb una evolució en brots, alternant períodes de millora i d’empitjorament.

Els nens amb dermatitis atòpica solen tenir una pell peculiar: sol estar seca i aspre, sovint pica ( en ocasions de manera intensa i fins i tot abans que aparegui l’erupció) i té una especial tendència a la descamació i a l’envermelliment. Segons l’edat del menut, aquests símptomes apareixen en diferents llocs de manera que en nens menors de 2 anys les lesions de la pell comencen a la cara, el cuir cabellut, les mans i els peus; mentre que en nens grans i adults, aquest problema afecta sobretot a l’interior de genolls i colzes. D’altres canvis que es poden apreciar a la pell d’aquests nens són butllofes i crostes, canvis en el color de la pell o l’aparició de zones de pell engruixida com a conseqüència del rascat o irritació continuada.

Si voleu continuar llegint l’article, feu clic aquí.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]