Nou lliurament de l’Especial Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català, que s’ha celebrarat el 21 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Amb aquesta sèrie, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català vol homenatjar la figura d’Antoni Carné, president-fundador de l’entitat, i reflexionar sobre el moment actual del teixit cultural de base

Christian Terribas és natural de Cervera, una ciutat on l’associacionisme cultural té una gran puixança. La seva relació amb la cultura popular troba el seu moment àlgid amb la direcció de la Coral Ginesta de Cervera, cor al qual encara es manté vinculat com a cantaire. Tot i que Terribas exerceix com a director territorial de BBVA Barcelona, ha esdevingut decisiu per impulsar iniciatives de caire popular arreu de la geografia catalana. En aquesta entrevista, reflexiona entorn la responsabilitat del sector privat en la promoció de la cultura de proximitat.

Recentment hem conegut la renovació de l’acord anual entre BBVA i la Fundació d’Antigues Caixes Catalanes, mitjançant el qual BBVA promourà 40 projectes culturals de proximitat a Catalunya. Quina valoració realitza d’aquest acord?

La valoració que en fem per ambdues parts, tant de BBVA com de la FACC, és molt positiva. És el quart any consecutiu en què mantenim aquesta col·laboració que es tradueix en una inversió per part de BBVA de 2,2 milions d’euros. El nostre objectiu és invertir en la societat catalana i per això treballem donant continuïtat a projectes emblemàtics de les obres socials de les antigues caixes, que tenien un gran valor, així com crear-ne de nous. Estem molt satisfets amb el desenvolupament de l’acord i les activitats que se’n deriven. És per això que tot i ser convenis anuals, volem donar-hi continuïtat molt de temps per estendre les accions culturals i socials arreu del país.

Llegeix l’article sencer fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]