La Confederació General de Treballadors (CGT) ha convocat els treballadors de Renfe a fer vaga el 5 i el 20 de desembre, coincidint amb el pont de la constitució espanyola i amb el cap de setmana d’inici de les vacances de Nadal.

El sindicat, minoritari en el comitè d’empresa, ha convocat una aturada per criticar la falta de voluntat de diàleg, la ‘desgana’ i el ‘passotisme’ de l’operadora i del ministeri de Foment espanyol, han detallat en un comunicat.

A més, també han apuntat que volen protestar per la falta de personal i la política de ‘privatitzacions i externalitzacions’ que s’està duent a terme en el sector ferroviari. Les aturades convocades pel dia 5 de desembre estan programades entre les 0.00 i les 4.00, entre les 11.00 i les 15.00 i entre les 20.00 i les 24.00. Pel dia 20 han convocat una vaga de vint-i-tres hores. Totes dues convocatòries s’estenen als treballadors d’Adif.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb