CGPJ

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha amenaçat de demanar al govern espanyol que enviï la policia espanyola i la Guàrdia Civil a Catalunya per a custodiar els jutjats catalans si el dispositiu dels Mossos d’Esquadra ‘no és suficient o eficaç’. Prèviament, demanarà al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, que informi ‘puntualment i permanentment’ sobre el dispositiu de seguretat.

La comissió permanent del CGPJ torna a tancar files amb els jutges i condemna els ‘atacs’ i també celebra la decisió del TSJC. ‘Ens congratulem que per fi s’estiguin adoptant mesures que semblen apuntar en la línia correcta, encara que hagi hagut de ser després de diversos requeriments i, finalment, ordres peremptòries’, recull la nota de premsa del CPGJ.

Des d’avui els Mossos vigilen totes les seus judicials de Catalunya després que el dilluns una vintena patissin noves protestes per part dels CDR, que van llençar a una vintena d’edificis judicials escombraries, excrements i productes químics. Barrientos ha comunicat aquest matí al CGPJ que el dispositiu ja està a tots els edificis i que així ho han verificat els presidents de les audiències provincials i els jutges degans.

El ple del CGPJ també dóna per bones les explicacions de la fiscalia de l’Audiència espanyola, que va justificar el fiscal del cas Trapero, Pedro Rubira, després que aquest qüestionés la ‘imparcialitat i serenitat’ dels tribunals catalans. El TSJC va emetre un comunicat criticant durament el fiscal Rubira.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb