VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)

El sindicat mèdic CESM-CV ha replicat este divendres a Ribera Salut que és “fals” que els treballadors d’este departament sanitari “vagen a perdre drets ni vegen afectada la seua estabilitat laboral” després de la reversió a la gestió pública que es produirà l’1 d’abril de 2018, segons ha assenyalat en un comunicat.

CESM-CV contesta així al gerent del Departament de Salut de la Ribera, Javier Palau, que este dijous va augurar un futur d'”incertesa” al personal laboral d’esta àrea ja que després de la reversió la Conselleria de Sanitat va anunciar que seran reconvertits en personal indefinit no fix.

En este sentit, ha assenyalat que “no és cert” com va dir Palau que estos professionals passen de fixos a no fixos perquè “els indefinits mai són legalment fixos”. Així, ha explicat que els contractes laborals fixos “només existixen en el marc de l’administració pública i requerixen de la superació d’unes proves selectives que responguen els principis d’igualtat, mèrit i capacitat”.

Encara així, evidencia que “molta gent” seguix denominant fixos als contractes laborals no temporals, la qual cosa és “incorrecta i genera confusió”. Però “una empresa no pot desconéixer esta dada i tractar així de manipular la seua plantilla i l’administració pública”, li ha recriminat.

En conseqüència, ha assenyalat que el personal laboral de Ribera Salut “no és ni ha sigut mai fix” sinó que ha sigut “indefinit i eixa relació és la mateixa que conservaran després de l’1 d’abril de 2018” segons el full de ruta dissenyat per la Conselleria. “L’única diferència és que en lloc de dependre d’una empresa privada ho faran de l’administració sanitària pública”, ha apuntat.

Així mateix, ha destacat que la reunió que es va celebrar este dijous amb la Conselleria de Sanitat per a conéixer la seua proposta es va celebrar “entre matisacions, aclariments i preguntes” i “en un clima de consens elevat”.

A més, ha advertit que s’observa “un gran desconeixement” per part del personal laboral d’Alzira sobre les característiques dels seus contractes ja que “creuen que són fixos el que jurídicament és incorrecte” i dels drets que se’ls poden blindar ja que “a Espanya una relació laboral privada, com la d’Alzira, es pot finalitzar amb una mera indemnització”.

En este sentit, ha destacat que el director general de Recursos Humans, Justo Herrera, va garantir “una major protecció a la plantilla per part de Conselleria que per part de Ribera Salut”.

El Sindicat Mëdico CESM-CV ha acceptat en principi els plantejaments exposats i ha pres la paraula a Justo Herrera sobre les garanties que ha oferit, segons assenyalen les mateixes fonts.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]