L’Assemblea Nacional Catalana (ACN) continua amb la campanya d’estiu de cara a la preparació de la Via Lliure de la Meridiana de l’Onze de Setembre. Un dels actes d’avui s’ha fet a Ceret (Vallespir), on tres-centes persones han tancat una setmana dedicada a l’eix de la democràcia. ‘Amb la república catalana, tots hi guanyem’ era el títol de l’acte, que s’ha desenvolupat a la plaça de la República de Ceret de mig matí al vespre.

A les onze del matí s’han fet al cinema de Ceret les conferències ‘Història de l’espai transfronterer’ de Ramon Sala i ‘Judici vergonyós dels trabucaires’ de Lluís Miró Solà, i a dos quarts d’una a l’entrada de la Casa de la Vila s’ha inaugurat l’exposició  ‘Els segells de la República Catalana’, a càrrec de Patrick Lluís.

L’activitat ha continuat a la tarda amb una cercavila i un acte polític amb la participació del pintor Miquel Arnaudies i l’ex-batlle de Ceret, Nicolas Garcia, que ha defensat el caràcter plebiscitari de les eleccions i ha demanat que ‘la voluntat de les urnes i del carrer sigui respectada i no ofegada’. També hi ha parlat el president de l’ANC, Jordi Sànchez, que ha tornat a fer una crida a inscriure’s a la Via Lliure de la Meridiana per donar al món ‘una imatge inequívoca d’unitat i d’il·lusió’. S’havia previst la presència de l’ex-batlle de Perpinyà Jean-Paul Alduy, que ha donat suport recentment a la república catalana.

Al final han actuat De Calaix, Pere Figueres, Carles Sarrat, els Mariners del Canigó i Raph Dumas.

Cal recordar que la territorial nord-catalana de l’ANC, Catalunya Nord per la Independència, convida les ciutadans del nord a participar en la Via Lliure de l’Onze de Setembre al tram 12.

Podeu trobar més informació i notícies nord-catalanes a l’edició de VilaWeb Catalunya Nord.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb