El govern ha decidit de reobrir els centres comercials a partir de dilluns. Les grans superfícies interiors podran reobrir amb una limitació del 30% de la cabuda, sempre que es garanteixi una bona ventilació. A més, el confinament de cap de setmana passarà a ser comarcal a partir de divendres vinent i les instal·lacions culturals –teatres, cinemes i auditoris– ampliaran la seva cabuda fins al 50%, amb un màxim de cinc-centes assistents, ampliable a mil si hi ha una ventilació reforçada.

Quan podré sortir del meu municipi el cap de setmana?

Les mesures, aprovades a la reunió de l’equip tècnic del pla PROCICAT d’aquest matí –després de dos ajornaments ahir–, són una ampliació de la fase 1 del pla de reobertura. Fins ara, els centres comercials romanien tancats, fet que ha motivat les queixes del sector i cues molt llargues als eixos comercials per a fer les compres de Nadal, amb aglomeracions als carrers com va veure’s durant el pont de la Puríssima. A més, els centres comercials hauran d’establir sistemes de control de cabuda i fluxos als establiments i locals i també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils i àrees de descans.

Pel que fa a la mobilitat, ara per ara es manté la restricció d’entrada i sortida a Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments adequadament justificats. Els horaris del nou confinament del cap de setmana seran els mateixos, entre les sis del matí de divendres i les sis del matí de dilluns. El govern recomana d’evitar desplaçaments fora del domicili i que es limitin el màxim possible.

Per últim, pel que fa als actes religiosos i cerimònies civils –casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres–, poden obrir si limiten aforament al 30% i amb un nombre màxim de cinc-cents assistents. Ara bé, també podran obrir respectant el límit de l’aforament al 30% i fins a un màxim de mil assistents si es desenvolupen de manera estàtica, a l’aire lliure o bé en espais físics tancats complint les mateixes condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garantint mesures de control d’aglomeracions.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.