Més de mig miler d’estudiants es manifesten aquest vespre a Barcelona per reclamar que les taxes universitàries s’abarateixin d’un 30% i que els preus de grau s’equiparin amb els de màster. La protesta ha estat convocada per les assemblees de les facultats amb el suport del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP).

Amb el lema ‘Abaixem les taxes’, la manifestació ha sortit a les set del vespre tocades de la plaça de la Universitat. La portaveu del SEPC, Mercè Terés, ha denunciat la detenció dilluns de tres persones relacionades amb els aldarulls del 2 de març i ho atribueix a la voluntat de desarticular el moviment estudiantil. La protesta culmina dos dies de vaga a la UAB i avui s’hi han afegit algunes facultats de la UB.

Aquest és el vídeo de convocatòria que el sindicat va publicar fa uns quants dies:

I ací teniu tot de fotografies de la manifestació:

 

 

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb