Cent dotze candidatures es presenten a les eleccions de la Cambra de Barcelona

  • Totes les vocalies que se sotmeten a sufragi compten amb més d’una candidatura i s’assignaran a aquella que aconsegueixi més vots

VilaWeb
Redacció
22.06.2023 - 15:43
Això és una prova de lectura dels articles de Vilaweb amb veu sintètica, que ben aviat serà a disposició dels subscriptors del diari. Subscriviu-vos-hi ací. Si trobeu algun problema, escriviu-nos a suport@vilaweb.cat.

La junta electoral ha proclamat avui la llista de candidats que es disputaran les vocalies del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona. En concret, s’han presentat cent dotze candidatures per a les cinquanta-dues vocalies que se sotmeten a sufragi, que ja es poden consultar al portal de les eleccions.

Totes les vocalies que se sotmeten a sufragi compten amb més d’una candidatura i s’assignaran a aquella que aconsegueixi més vots. Pel que fa a les vocalies reservades a les organitzacions empresarials, territorials i intersectorials més representatives, atès que aquestes han arribat a un consens per presentar una llista única, no serà necessari de sotmetre-les a votació i queden declarades electes.

L’elecció de les vocalies elegides per sufragi es durà a terme de manera electrònica en remot i en remot-presencial. Per una banda, la votació per mitjans electrònics de forma remota començarà el 15 de setembre acabarà el dia 19, mentre que la votació presencial tindrà lloc el 20 de setembre. Per a les votacions presencials s’habilitaran onze col·legis electorals amb trenta-vuit punts de votació.

 

Una vegada constituït el ple, els seus membres votaran el president de la corporació i els membres que formaran el comitè executiu, l’òrgan permanent de gestió, administració i proposta de la cambra.

Qui pot votar a les eleccions?

Es consideren electors totes aquelles persones, físiques o jurídiques, nacionals o estrangeres, que exerceixin activitats comercials, industrials, de serveis o navilieres o tinguin el seu domicili dins la demarcació de la Cambra de Barcelona, sense cap necessitat d’estar donat d’alta a cap servei de la cambra.

No obstant això, la corporació recorda que les activitats professionals que duen a terme professionals com els metges, advocats, arquitectes, informàtics, farmacèutics, agricultors, entre d’altres, que exerceixen la seva professió en l’àmbit personal/individual com a autònoms, no formen part del cens cameral, sinó del col·legi professional corresponent. Ara bé, sí que en poden formar part, quan s’han constituït en una societat mercantil o bé a títol personal sempre que tinguin un IAE empresarial recollit al reglament de règim interior de la cambra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any