BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

La Generalitat impulsarà una Agenda urbana pròpia per adaptar a la realitat catalana les directives de desenvolupament urbà sostenible aprovades per l’ONU en la conferència Hàbitat III, ha anunciat aquest dijous el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull.

En un comunicat, el departament de Rull ha explicat que la conferència, que s’ha fet en octubre a Quito (Equador), ha aprovat la Nova Agenda Urbana (NAU), una guia per a les pròximes dècades sobre la qual ha debatut aquest dijous una jornada del Congrés d’Arquitectura.

Han organitzat el debat la Conselleria de Territori, l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (Coac), que han reflexionat sobre com portar a la pràctica les recomanacions de la NAU, amb la participació del degà del Coac, Lluís Comeron.

Rull ha destacat el paper clau de les ciutats per afrontar “als grans reptes del món”, amb el canvi climàtic el més important, davant del fet que les urbs concentren el 54,5% de la població mundial, i calculen que tindran el 70% el 2050.

“Ens hem ofert a l’ONU perquè Catalunya sigui el camp de proves de la NAU”, ha afirmat el conseller, que ha apostat per l’equilibri territorial per especialitzar cada àrea, i ha afegit que el seu departament té en marxa un paquet legislatiu per arribar a un nou paradigma de reciclatge urbà.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb