Avui Catalunya fa una aturada general per a protestar contra la violència i la repressió de l’estat espanyol, exercida per la policia i la Guàrdia Civil espanyoles diumenge durant el referèndum. Nombroses entitats de tota mena i sindicats s’han afegit a la convocatòria, que també té el suport de les institucions.

La plataforma Taula per la Democràcia, formada per quaranta entitats de la societat civil, ha estat l’entitat convocant. La plataforma condemna ‘enèrgicament’ la violència exercida pels cossos policíacs i considera ‘inadmissibles’ els desallotjaments de col·legis electorals i els segrests d’urnes i material electoral. Consideren que aquests fets constitueixen ‘una vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques de la societat catalana.’ Els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, també donen suport a l’aturada.

L’ANC i Òmnium Cultural han fet una crida a la ciutadania a fer l’aturada i han convocat concentracions davant els col·legis atacats a les onze del matí i davant dels ajuntaments de les capitals de comarca a les sis de la tarda.

La taula d’entitats estén la crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’estat espanyol i d’Europa perquè facin tot allò que sigui possible per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la societat catalana. Les entitats impulsores de la Taula per la Democràcia són els sindicats Comissions Obreres i UGT, l’ANC i Òmnium Cultural, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), la Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya (Fapac), la Federació d’Organitzacions per la Justícia Global, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Pagesos, entre més.

Més informació

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb