El català, llengua oficial de les festes de Castelló en els nous estatuts

  • La proposta dels nous estatuts reguladors del patronat s'ha aprovat per majoria, amb els vots en contra de PP i Vox

VilaWeb
Redacció
23.12.2021 - 18:43

El consell rector del patronat municipal de Festes de Castelló de la Plana ha aprovat  per majoria, amb els vots en contra de PP i Vox, la proposta dels nous estatuts reguladors del patronat i la seva elevació a junta de govern local. Aquests estatuts, en substitució dels aprovats en 2012 i corregits en 2013, contemplaran el català com a llengua oficial de les festes de Castelló. A més, tots els òrgans hauran de ser paritaris, destaquen en un comunicat els regidors de Festes, Omar Braina, i Feminisme i Cultura, Verònica Ruiz.

En general, els nous estatuts pretenen adaptar la configuració del patronat a la realitat social i normativa actual, aclarir i concretar el paper i funcions dels òrgans i corregir algunes disfuncions en el seu funcionament. Al marge dels estatuts, les festes de la Magdalena concentren el gruix dels comptes del patronat municipal de festes per a 2022, un pressupost que ascendeix a 2,1 milions d’euros dels quals l’aportació de l’ajuntament és d’1,6 milions. La xifra total suposa més d’1,1 milions més respecte al de 2021.

És un dels quatre organismes de l’Ajuntament de Castelló que ja tenen els seus comptes aprovats, per un total de 10,2 milions. “Avancem així per a tindre com més prompte millor el pressupost municipal del 2022, que contribueixi a reactivar Castelló i a seguir pal·liant els efectes socials i econòmics de la covid”, ha afirmat l’alcaldessa, Amparo Marco.

Durant aquesta setmana s’han aprovat els nombres en els consells rectors del patronat municipal de festes, el del patronat municipal d’esports, el del patronat municipal de turisme i el del consorci del pacte local per l’ocupació. En concret, el del patronat municipal de turisme ascendeix a un total d’1,3 milions d’euros, quasi tot aportació municipal, enfront del pressupost d’1.098.770 euros de 2021.

Quant a esports, la xifra per a 2022 s’eleva a sis milions d’euros, amb una aportació municipal de 5,1 milions, enfront dels 5,86 milions d’enguany. I el consorci del pacte per l’ocupació concentra un muntant de 857.258 euros, el 100% d’aportació municipal, enfront del pressupost de 949.543 euros per a 2021.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes