L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló ha suspès les negociacions del pressupost del 2020 arran del fet que Compromís es desmarqués dels seus socis de govern i votés ahir una moció del PP i Cs en la qual instava a què es convoqui, en un termini no superior a quinze dies, l’Assemblea General de Festes per tal que l’òrgan pugui votar la renovació de la Junta de Festes.

Així ho ha anunciat avui el portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó, que ha indicat que ‘donades les circumstàncies derivades del ple d’ahir’, s’han suspès les reunions sobre pressupost que mantenien els tres signants de l’Acord de Fadrell -PSPV, Compromís i Podem-EUPV en les últimes setmanes.

‘Estem en un període de reflexió interna, cal que cada grup pensi i reflexioni, i no és moment de prendre decisions en calent, sinó ben repensades, definir possibles reestructuracions de govern i cap a on vol anar l’Acord de Fadrell, i això entra en el projecte de pressupostos que volem, ja que volem que sigui un document que respongui a les intencions polítiques de l’Acord de Fadrell’, ha afegit.

Simó ha apuntat que qualsevol acord plenari té conseqüències i ha dit ‘evidentment que votin coses diferents els tres integrants de l’Acord de Fadrell té unes repercussions’. Així mateix, el portaveu de l’equip de govern ha destacat que s’ha de reunir la comissió de resolució de conflictes que es va acordar quan es va signar l’Acord de Fadrell ‘perquè hi ha una crisi dins del govern’, i ha afegit que seria deshonest per la seva part intentar amagar-ho.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb