Ramón Casas va ser el motor del modernisme i precursor del disseny gràfic i la publicitat a través dels seus cartells. Ara una mostra retrospectiva contextualitza l’artista amb el seu temps. Casas, Cartellista i el seu temps serà al Reial Cercle Artístic de Barcelona fins al 15 de juliol amb 53 cartells del modernisme (del 1885 al 1910).

Una desena dels cartells exposats són de Ramón Casas però la resta són obres gràfiques de Santiago Rusiñol, Alexandre de Riquer, Adrià Gual, Antoni Utrillo i Lluís Labarta. L’objectiu de la mostra és contextualitzar l’obra de Casas, a través dels seus cartells més representatius, com L’auca del senyor Esteve, les portades del setmanari Pèl i Ploma o els anuncis Anís del Mono i, també, a través dels seus contemporanis.

El Reial Cercle Artístic s’afegeix amb aquesta exposició a la commemoració de l’Any Casas. De fet, l’artista va ser vicepresident de l’entitat. Casas, Cartellista i el seu temps ret homenatge a l’indicador del modernisme, que va incloure el paper de la dona i la innovació tecnològica.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]