El president del PP, Pablo Casado, ha decidit decapitar la candidatura del partit a les eleccions al parlament basc del 5 d’abril. ‘M’acaba de comunicar que no seré el candidat a les eleccions’, ha escrit a Twitter Alfonso Alonso, president de la formació al País Basc.

Alonso, ex-ministre de Sanitat amb Mariano Rajoy, es va oposar a la coalició electoral amb Ciutadans, que ja s’ha provat en les eleccions espanyoles a Navarra. En aquest sentit, l’ex-batlle de Vitòria no volia perdre les sigles del partit i recelava de Ciutadans, un partit que sempre s’ha volgut derogar el concert basc.

El trencament definitiu entre Alonso i Casado es va produir divendres quan va plantar les direccions de PP i Ciutadans en una reunió on s’havien de perfilar els detalls de l’acord.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb