Benvolgut Jaume Cabré:

Novament, t’he de donar les gràcies per les teves paraules de suport i pels ànims que ens fas arribar de manera col·lectiva amb la teva ‘Carta per la llibertat’.

La veritat és que ens sentim molt honorats, i alhora afortunats, de rebre tantes mostres d’afecte i solidaritat, i tot plegat ens fa creure que, més d’hora que tard, el sentit comú prevaldrà.

La nostra determinació republicana, sempre pacífica i demòcrata, és el reflex del fracàs d’un estat que no ha sabut escoltar, gestionar ni canalitzar la seva diversitat. Però també és l’expressió de diverses generacions que, indiferentment dels orígens de cadascú, tenen clar que volen construir un projecte just, ètic, solidari i inclusiu.

Així mateix, és fonamental que la cultura sigui un dels pilars d’aquest projecte. I en aquest sentit, faig meves les reflexions de Joan Manuel Tresserras, quan diu que nosaltres no hem de partir de la voluntat de dominació sinó de l’oposició frontal a totes les formes de dominació, i no hem de partir de l’economia i la política per a pensar el nostre model social i de poder, sinó que, contràriament, hem de partir de la cultura per, arribat el cas, servir-nos instrumentalment de l’economia i de la política per a poder assolir els nostres objectius.

És per això que estic tan convençut de la importància de la cultura, en tots els seus vessants, per a construir vincles, societat i república.

Gràcies, Jaume, pel teu compromís personal en favor d’un projecte il·lusionant i integrador.

Continuarem treballant, cadascú des del nostre espai, per aquest futur compartit. I és que, més d’hora que tard, el bé triomfarà. N’estic convençut.

Una abraçada gran!
Raül

[En aquest escrit Raül Romeva respon a la carta que li va enviar Jaume Cabré mitjançant del projecte de VilaWeb ‘Cartes per la llibertat‘]

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb