Torroella de Montgrí viu els seus dies més màgics. La Fira Internacional de Màgia (FIMAG) se celebra aquest cap de setmana. Enguany, dobla el nombre d’actuacions, un total de dues-centes, i d’artistes, més de cinquanta. D’entre aquests, alguns destacats en el panorama internacional, com els que protagonitzaran La Gran Gala del certamen. Sis mags de primera línia actuaran dissabte en dues funcions, a les cinc de la tarda i a dos quarts de deu de la nit. Entre ells: Javíer Botía, mentalista, destacat showman i encarregat de conduir la gala; la maga Alana, guanyadora dels premis nacionals de màgia d’Alemanya i Rússia o el duet portuguès de quick change (canvis ràpids de roba) Soljack.

Al marge de l’acte principal, el certamen tindrà com a novetats un acte inaugural a càrrec de la companyia Ytuquepintas que presentaran el seu espectacle ‘Somnis de sorra’, que combina art amb sorra, circ, música en directe, marionetes de gran format i pintura ràpida. També cal destacar l’espectacle Déluge, de la companyia francesa Sans Gravité. Serà la primera vegada que s’estrenarà un espectacle de l’anomenada ‘magie nouvelle’ al Principat. La ‘magie nouvelle’ va néixer a França l’any 2002, és un espectacle de màgia que combina diferents disciplines per a crear una representació teatral. El joc d’ombres i il·lusions òptiques i sonores són els elements centrals de l’actuació.

A més, pels carrers de Torroella es faran diversos espectacles i el Mercat Màgic, desenes de parades on es podran trobar articles especialitzats. I un segon mercat, el Mercat Gormand, format per caravanes de ‘food truck’, completa l’oferta d’activitats que han fet del FIMAG, una fira de referència del sud d’Europa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]