Canvis en els protocols covid a les escoles i instituts de Catalunya: s’eliminen les quarantenes per a tots els alumnes

  • Tampoc no és obligatòria la màscara als patis dels centres educatius

VilaWeb
Redacció
02.02.2022 - 13:08
Actualització: 02.03.2022 - 10:25

A partir del 5 de març, tal com ha acordat la Comissió de Salut Pública, s’aixequen les quarantenes per a tots els contactes estrets, independentment de si s’han vaccinat o no. Això també afectarà al protocol a les escoles.

D’ençà del 21 de febrer, la comissió delegada per la covid-19 ha retirat la màscara als patis dels centres educatius. La decisió va en consonància amb l’eliminació de l’obligatorietat de la màscara al carrer aprovada pel govern espanyol.

Sobre la màscara obligatòria en interiors, el govern no ha posat data, però el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que primer es retiraran a les escoles, tot començant pels grups més petits, com ara primer i segon de primària, i s’anirà pujant de manera gradual. “Després, ja arribarà a la població adulta”, ha afegit.

El Departament de Salut de Catalunya va eliminar les proves en massa als alumnes de les escoles i instituts a partir del passat 7 de febrer. Així i tot, es continuen fent proves sistemàtiques als professors i als alumnes de centres d’educació especial.

S’acabaran les quarantenes a l’escola?

La Generalitat va eliminar les quarantenes per covid a les escoles el 21 de febrer. “Crec que les quarantenes han de desaparèixer en els infants i en els adults”, va dir en una entrevista a TV3. Amb el nou protocol, la mesura també s’estén a secundària on s’aixequen les quarantenes per a tots els alumnes. Els contactes estrets, tant vaccinats com no vaccinats, no s’hauran d’aïllar de manera preventiva.

La Societat Catalana de Pediatria ja havia insistit que s’eliminessin progressivament les restriccions per covid de les escoles. Creuen que les mesures basades en l’ús de la màscara, la separació de grups de convivència i les quarantenes de contactes tenen efectes negatius en àrees fonamentals dels menors com l’aprenentatge, la sociabilitat o la salut mental i emocional. L’entitat vol que el coronavirus a l’entorn escolar es tracti com la resta de virasi de la infància. La mesura s’havia de pactar amb l’estat espanyol, però el govern ja ha avançat que ho farà encara que no hi hagi consens.

Fins ara, els protocols establien que els alumnes vaccinats s’havien de confinar quan a l’aula hi hagués cinc casos o més de la covid-19. Ara bé, encara que hi hagués menys de cinc casos, els alumnes no vaccinats s’havien de confinar de manera preventiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any